Mit csinál a lakóingatlan kezelője?

Miért van szüksége egy professzionális cégre, és nem csupán "valakire", aki ingatlanját kezeli?

Az ingatlanok kezelése, különösen külföldön sok nehézséggel járhat, vagy mondhatnánk úgy is, több száz apró bosszúsággal. Ezek a problémák legtöbbször könnyen kezelhetőek, ha van valaki, aki foglalkozik velük, mielőtt még komolyabbá válnak és további gondokat generálnak. Vagyis szükségünk van egy olyan szakemberre, aki megfelelő tapasztalattal, szilárd háttérrel, hatékony rendszerekkel és rutinnal rendelkezik a problémák megoldásában, amíg azok még csupán apró bosszúságot jelentenek.

Társasházi ügyek, nem fizető bérlők, biztosítási káresemények, vagy egy szimpla csőtörés is azok közé a hétköznapi problémák közé tartoznak, amelyek jóval komolyabb problémákat vagy akár jelentős anyagi veszteséget is okozhatnak, amennyiben nem kezelik őket időben. Egy ingatlan tulajdon ezek miatt akár egy rossz és terhet jelentő befektetéssé is válhat.

Tervezés:
Az első lépések a Bradley, Edwards-nál

Miután átvesszük az ingatlant, mindenekelőtt alaposan felmérjük az ingatlan állapotát. Elolvasunk és ellenőrzünk minden meglévő szerződést, felmérjük, vannak-e kintlevő számlák, leolvassuk a mérőórákat, és mindenről teljes, fotóval ellátott leltárt készítünk. Az ingatlan tulajdonosa felé dokumentált jelentést készítünk, amelyből világosan kiderül, milyen műszaki és pénzügyi kérdéseket kell tisztázni, amennyiben vannak ilyenek. Ha a korábbi bérlők/kezelők/tulajdonosok hagytak hátra kifizetetlen számlát, felvesszük a kapcsolatot a társasház közös képviselőivel, hogy megoldást találjunk a nyitott kérdésekre.

Szervezés:
A Bradley kipróbált, bevált partnerekkel és alvállalkozókkal működik együtt.

  • Az esetleg felmerülő javításokat egyrészt megbízható, külső alvállalkozókkal, másfelől saját szakembereinkkel is el tudjuk végezni.
  • Az ingatlant olyan állapotba hozzuk, hogy könnyen kiadható legyen, kijavítunk minden felmerülő hibát, alaposan kitakarítjuk, fotókat készítünk róla, és meghirdetjük.
  • Az ingatlant nem csupán hirdetjük, hanem több csatornás marketing eszközök segítségével gyorsan és hatékonyan találjuk meg a legmegfelelőbb bérlőt. Ennek eredeményeként az általunk kezelt ingatlanok 95%-ka ki van adva.
  • Külön e célra kifejlesztett szoftvereink segítségével valós idejű pénzügyi mérleget és számlát tudunk készíteni, az elvégzett munkákról pedig folyamatos tájékoztatást adunk.

Koordináció:
Az Ön haszna a tapasztalatainkon alapszik!

Több mint egy évtizede foglalkozunk ingatlankezeléssel, főként külföldi állampolgárok tulajdonában álló ingatlanokkal. Amellett, hogy rengeteg féle problémával találkoztunk, megtanultuk hatékonyan kezelni is azokat. Kollégáink nagy része 5-6 éve velünk dolgozik, és fontosnak tartjuk, hogy az évek során megszerzett tapasztalatainkat a cégen belül mindenkivel megosszuk. A legtöbb ingatlan tulajdonosnál világosabban látjuk, milyen gondok merülhetnek fel, és ezekre hatékony megoldásokat kínálunk.

Különlegesen kifejlesztett szoftverünk segítségével valós idejű információval rendelkezünk minden kezelésünk alatt álló ingatlan pénzügyi mérlegéről, amelyről két különböző valutában (forintban és euróban) tudunk kimutatást készíteni. A bankokkal tartott közvetlen online kapcsolaton keresztül kimutatásunk és mérlegünk átlátható és valós adatokat mutat. Ezen kívül automatizáltunk a rezsiköltségekkel kapcsolatos számításokat is, ezek kiszámlázását és beszedésének felügyeletét szintén egy szoftver segítségével végezzük. Elmondhatjuk, hogy megbízható, pontos adatokkal rendelkezünk az ügyfeleink számláján lévő pénzekről, de arról is, hogy mire számíthatnak a jövőben.

Jelenleg több, mint 500 ingatlant kezelünk. Ez annyit jelent, hogy több mint 60 különböző társasházzal állunk kapcsolatban, köztük kisebbekkel és nagyobbakkal is, de kezelünk garzonlakásokat, családi házakat és kereskedelmi egységeket is. Ügyfeleink folyamatosan kiadják, eladják vagy használják ingatlanjaikat, de újakat is vásárolnak. Munkánk során napi kapcsolatban állunk ingatlanok üzemeltetőivel, közműcégek képviselőivel, alvállalkozókkal, finanszírozó bankokkal, jogászokkal, bérlőkkel, vevőkkel és eladókkal. Minden körülmények között ügyfeleink érdekeit helyezzük az előtérbe, amelyet az elégedett ügyfelektől érkező ajánlások is alátámasztanak.

Kontroll:
Engedje, hogy mi foglalkozzunk a részletekkel!

  • Negyedéves kimutatásainkat mind forintban, mind euróban elkészítjük, amelyben minden tulajdonos láthat minden egyes, a lakásával kapcsolatos tranzakciót, beleértve a rezsiköltségek és közös költségek kifizetését is.
  • Mivel a tulajdonos nevében beszedünk minden közüzemi és közös költséget, elkerülhető, hogy egy bérlő távozáskor kifizetetlen számlákat halmozzon fel.
  • A befizetéseket szigorú és pontos, számítógépes rendszer segítségével tartjuk számon, ezért a késedelmes befizetésekre azonnal reagálni tudunk, mielőtt még felhalmozódnának.
  • Az ingatlanok bérlői havi elszámolást kapnak tőlünk, amely átlátható és hatékony módon tájékoztatja őket esedékes befizetéseikről.
  • Az ingatlanok bérlőinek több nyelvű ügyfélszolgálattal állunk rendelkezésére, így segítünk minden probléma megoldásában.
  • Beköltözéskor és kiköltözéskor fotókkal ellátott leltárt készítünk, amely segíti a kaució visszafizetése körüli vitákat, ha netán károkozás történt, vagy javításra szorul valami.